Kalknagels behandelen

Een kalknagel behandelen kan in principe op twee manieren. De eerste is een lokale kalknagel behandeling, waarbij de schimmel op een uitwendige wijze wordt bestreden. Bijvoorbeeld door de kalknagels te behandelen met producten als kalknagelolie of Naloc. Deze methode wordt aangeraden bij beginnende en matige schimmelinfecties.

De tweede manier om kalknagels te behandelen is inwendig door het slikken van medicijnen of antischimmel tabletten. Er moet rekening worden gehouden met een langdurige behandeling (meerdere maanden) en kans op de nodige bijverschijnselen. Het is uitsluitend mogelijk op advies van de huisarts (recept) en wordt overwogen bij ernstige gevallen.

Lokale kalknagel behandeling

Er zijn tegenwoordig genoeg effectieve producten verkrijgbaar om kalknagels te behandelen. Onderstaande selectie is gemaakt aan de hand van gebruikerservaringen en persoonlijke voorkeur. Voor een uitgebreid overzicht van middelen tegen kalknagels kunt u terecht op DeOnlineDrogist.nl.

Nailner Colour Kalknagelkwastje Nailner Colour Kalknagelkwastje
Het Nailner Colour Kalknagelkwastje is een bekend middel om kalknagels te behandelen en daarbij tevens te camoufleren. Nailner claimt dat een dagelijkse kalknagel behandeling binnen een paar weken zichtbaar resultaat oplevert. Het heeft bewezen een snel en effectief middel tegen kalknagels te zijn en is erg gemakkelijk te gebruiken.

Scholl Kalknagel Behandelset Scholl Kalknagel Behandelset
Scholl biedt een behandelset aan als middel om kalknagels te behandelen. De set bestaat uit een apparaatje dat een vijftal vijlen bevat. Daarnaast is er een speciaal ontwikkelde nagelvloeistof die de infectie van binnenuit aanpakt en tevens dient ter bescherming van de nagels na het vijlen.

Van Der Pluym Kalknagelolie Van Der Pluym Kalknagelolie
De nummer 1 op het gebied van kalknagels behandelen. Kalknagelolie is een product op basis van natuurlijke oliën gewonnen uit specifieke, helende planten. De olie dringt tot alle lagen van de nagel door en kan zodoende de schimmel bij de kern aanpakken.

Zelf de kalknagels behandelen

Bij een kalknagel is sprake van een schimmelinfectie die vaak diep in de nagel zit. Zelf de kalknagel behandelen met als doel ze te genezen is dan ook erg lastig en heeft vaak een tijdelijke werking. Wel kunt u de schimmelgroei enigszins remmen door de nagels met azijn te behandelen (in een bakje water) of door de nagels te vijlen.

Tot slot

Er zijn genoeg effectieve middelen om uw kalknagels te behandelen en genezen. Wel nemen ze tijd en eventueel geld in beslag waardoor ook hier geldt:
voorkomen is beter dan genezen.