Ervaringen met kalknagels

Lees hier andermans ervaringen en mogelijke oplossingen voor kalknagels.
Wanneer u zelf een vraag, ervaring of oplossing wilt delen kunt u gebruik maken van onderstaand formulier.

24 reacties

  1. Marianne
    20 Juni 2017

    Inmiddels na veel dure producten gebruikt te hebben 8 nagels besmet. 1 maand geleden begonnen met elke dag 15 min in schoonmaak azijn. Resultaat, ongelooflijk het groeit er uit,... Zo goedkoop een beetje moeite. Doen.

  2. Jos
    17 Juni 2017

    Kan dit ook aan de vingers en moet je koud of warm water bij de azijn doen?

  3. Peeke de vries
    6 Juni 2017

    Al gedurende enig jaren heb ik kalknagels aan mijn voet.Ik heb een jaar lang een kalknagelpen gebruikt en combinatie met behandeling door een pedicure. (Afslijpen van het bovenste deel van de aangetaste nagels.) Dit heeft geen enkel resultaat gehad. In maart j.l. in overleg met mijn huisarts begonnen met een Trisporal kuur. De kuur duurt 3 maanden: één week Trisporal (in mijn geval en de vorm van een drankje) gebruiken en drie weken een stop.En dit dus 3 maal. Resultaat: Mijn kalk nagels zijn aan het genezen. De kleine tenen zijn geheel hersteld en een grote teen is nu gezond aan het uitgroeien. De pedicure heeft de laatste resten weg geslepen. Over een half jaar is de grote teen ook genezen. De werkzame stof in Trisporal (Itraconazol) is een vervelend goedje en belast je lever en nieren. Voorts had het bij mij invloed op mijn ingewanden. Twee uur van te voren en één uur erna mag je niet eten. Het is dus niet niks als je er voor kiest maar het werkt echt. Overleg dus met je huisarts want het middel is alleen op voorschrift van de huisarts verkrijgbaar.

  4. Pk
    30 Mei 2017

    Welk azijn moet je nu gebruiken? Tafel azijn of schoonmaakazijn?

  5. Wouter
    31 Oktober 2016

    Na alle middeltjes van de drogist te hebben geprobeerd zonder blijvend effect, ademende schoenen te hebben gekocht etc uiteindelijk via deze site op de tip schoonmaakazijn tegen kalknagels beland. Inmiddels twee maanden verder, elke dag twee keer onverdund insmeren zonder vijlen. Effect is duidelijk zichtbaar, uitgroei van de kalknagels vrijwel volledig. Werkt goed en is goedkoop. Ik had ook zwemmerseczeem, dat heb ik met hydrocortizon zalf via de huisarts verholpen.

  6. Eva
    17 Juni 2015

    Kort veilen dagelijks met nieuwe veilen, deppen paar x per dag met chloor, na 2 weken met azijn na 2 weken sterilon succes

  7. Gert
    9 Juni 2015

    beste,alle dure middeltjes geprobeerd niets hielp!!! tenslotte schoonmaakazijn gedept met een wattestokje in klein flesje, voor ónderweg' en bij iedere gelegenheid even deppen met wattenstokje. Het was van groot belang voor mij om er vanaf te komen! Wel consequent volhouden dus en de besmette nagels zo kort mogelijk knippen. Maar grandioos resutaat uiteindelijk!! Geheel genezen van deze nare en 'nasty' schimmel doe er uw voordeel mee suk6

  8. Liv
    25 Maart 2015

    Hi Mascha, als het tussen je tenen jeukt, dan kun je last hebben van "zwemmerseczeem' . Te behandelen met een zalf of spray dat bv. Terbinafine bevat..

  9. Mascha
    22 Maart 2015

    Kan een teen ook gaan kriebelen (gevoel alsof je been slaapt) als je een kalknagel hebt?

  10. Gerard
    8 Maart 2015

    Verschillende kalknagelstiften geprobeerd, gek genoeg was ik er met de kalknagelstift van de kruidvat binnen twee weken vanaf..

  11. Karel
    4 Maart 2015

    Heb een week op advies van de drogist(!) etherische olie gebruikt. De huid van en rondom de teen liet los. Zag er niet goed uit. Ben onmiddellijk gestopt. De tip om azijn te gebruiken ga ik uitproberen.

  12. Tim
    2 September 2014

    Werelds middel tegen kalknagel! Tea trea olie in combinatie met vsm cardiflor forte / pomp flacon. De nagel paar keer per week schuren met schuurpapier. 2x per dag insmeren met eerst olie dan zalf. ook de randen huid om de nagel. Je zal na 2 dagen duidelijk verschil zien bij de nagel riem!

  13. Bram wilbrink
    31 Juli 2014

    Ik had 10! kalknagels. Heb ik al 5 jaar last van. Dit jaar kreeg ik een schimmelonsteking op mijn been en kreeg daar itraconazol sandoz 100 mg voor. 1 capsule per dag gedurende een maand.er was maar 1 bijwerking en dat was een erg plezierige! Al mijn nagels begonnen gezond uit te groeien. Krijg nu nog een maand extra behandeling en hoop er dan voor het eerst sinds vele jaren eerst vanaf te zijn.

  14. Janneke
    27 Juni 2014

    Een vriend van ons had vorig jaar een kalknagel ,nu zag ik hem weer op slippers ( wij kamperen ieder jaar een paar keer met elkaar ) Ik zag dat zijn nagel weer heel mooi was en vroeg hoe hij dat had gedaan en inderdaad 2 X daags met azijn deppen of als het kan vaker.

  15. Tom kox
    24 Mei 2014

    Ik lees op deze site over kalknagels alleen maar over voeten, maar ik heb een kalknagel aan mijn duim. Heel vervelend gevoel is dat. Net of er een druk op zit, het is eigenlijk net als ik er met een speld in die nagel zou prikken dat dan die druk weggaat. Maar ja dat doe ik maar niet. Ik probeer het middeltje wel met de azijn. Thanks voor de tip.

  16. Leah
    14 April 2014

    Hallo, kan een kalknagel ook ontstaan door Dr Fish? ben namelijk tijdje terug naar Zwaluwhoeve geweest en heb daar de visjes aan mijn voeten / nagels laten knabbelen. Sindsdien laat mijn grote teen nagel aan de onderkant wat los en ziet er brokkelig uit. Ook het halve maantje ziet er misvormd en aangetast uit. Groetjes Leah

  17. Admin
    6 Maart 2014

    @ Asha

    Je kunt een beetje (eventueel verdund) azijn op een watje doen en dat 2x per dag aanbrengen op de kalknagel. De werking kan een paar weken duren. Een andere methode is de kalknagels te weken in een teiltje met water, waarin je een scheutje azijn hebt toegevoegd. elke dag tussen de 15 en 30 minuten. Hopelijk ben je snel van je kalknagels verlost!

  18. Admin
    6 Maart 2014

    @ Asha

    Je kunt een beetje (eventueel verdund) azijn op een watje doen en dat 2x per dag aanbrengen op de kalknagel. De werking kan een paar weken duren.

    Een andere methode is de kalknagels te weken in een teiltje met water, waarin je een scheutje azijn hebt toegevoegd. elke dag tussen de 15 en 30 minuten.

    Hopelijk ben je snel van je kalknagels verlost!

  19. Asha
    6 Maart 2014

    Hoe gebruik je de azijn?? Oplossen in water??

  20. Shoku
    14 Januari 2014

    Ik kocht bij kruidvat een nailer stif en gebruikte het daglijk en dat heeft mij geholpen het is nu weg

  21. Admin
    26 Juni 2013

    @Sonia Abreu

    Je kan proberen om eerst zelf met azijn of veilen de kalknagel te lijf te gaan. of één van de andere tips/middelen op de site gebruiken om de kalknagel te behandelen. Medicijnen voor kalknagels worden in principe alleen gebruikt bij een ernstige vorm. Aangezien je de kalknagel pas net hebt ontdekt lijkt het me niet dat de kalknagel in een vergevorderd stadium is? Mocht de kalknagel niet weggaan of juist verergeren dan is het raadzaam even contact met je huisarts te hebben. Dit kan natuurlijk nooit kwaad, ook niet in een beginnend stadium.

    Succes en hopelijk ben je spoedig van je kalknagel verlost!

  22. Sonia abreu
    26 Juni 2013

    Ik heb juist ondek dat ik kaknagal heb, ik weet niet of moet naar de huisart om medicament biginen gebruiken ?

  23. Pb
    27 Mei 2013

    Alles geprobeerd samen met pedicure; jodium, smeersels van de pedicure etc. Waar ik het best profeit bij hebt; azijn! Kost niets. Voetenbad en nagels kort knippen.Later behandelen nogg eens en wat druppel pure natuurazijn. 40cent bij de C1000. Perfect.

  24. Ria hoppenbrouwers
    26 Mei 2013

    Ik heb in erge mate kalknagels. Zien er lelijk uit, donkerblauw en geel en hobbelig. Ik heb dit al een paar jaar, kan ik hier nog iets aan doen? Ik vind dit heel erg!!!!

Uw ervaring / reactie